Certescan 2000


El passat pont de la Diada de l'11 de setembre un grup d' amics i veïns de Sant Pol Park, 39 persones entre grans i canalla, varem anar d'excursió a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà).

Ens allotjarem als apartaments de l'Hotel Ribera de Cardós i prenent-los com a base d'aquí férem un parell d'excursions per la muntanya.

La primera el dissabte, anàrem a passar el dia banyant-nos al riu Cardós, veient cavalls i vaques i dinant al Pla de Boavi encerclat de alts cims i valls glacials.

Pla de Boavi

Pla de Boavi

La segona el diumenge un grup de 16 persones ens llevarem ben d'hora per agafar dos jeeps-taxi a Tavascan a les 7:00 hores, i que ens deixaren a l'estany del Closell; tot sortint el Sol i amb un dia que prometia fantàstic, arribarem al bonic llac Naorte (2.160 m.) (30').

Per un camí ben traçat i planer, amb suaus pujades i baixades, arribarem al refugi de Certescan (2.248 m.) (1h15'), on es va quedar part del grup a passar el dia al llac de Certescan, que es el més gran de tot els Pirineus.

La resta enfilarem per l'esquerra per un caminet a buscar primer suau fins l'estany de Guerossos, i després per un fort pendent de tartera fins el Coll de Certescan a (1h30').

Després seguirem pujant per una tartera, amb una forta inclinacio, fins la cresta i seguint aquesta, amb algun pas de grimpada molt fàcil, assolirem el cim del Certescan de 2.853 m. i vèrtex geodesic de primer ordre (2h30').

D'aquí poguérem disfrutar d'una magnifica vista sobre el cercle de Romero, la vall de Cardós, el massís de la Pica d'Estats, la vall de Noarre, Vall d'Aran i al fons el massís de la Maladeta amb l'Aneto.

La baixada la férem seguint el mateix recorregut fins el refugi i després per el camí de la Canalada fins la pista on ens recolliren els 2 jeep-taxi a les 16:00h.Album de fotos

Sol naixent al Naorte

Llac Naorte

Refugi i cim Certescan

Sol naixent al llac Naorte

Llac Naorte

Refugi i cim de Certescan

Coll de Certescan

Llac Certescan (panorama)

Cresta Certescan

Coll de Certescan

Llac de Certescan

Cresta del Certescan

Cim Certescan

Arribant al llac Certescan

Als jeeps

Cim de Certescan

Arribant al llac

Als jeeps

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)