counter easy hit

Travessa integral del Pirineu

2005 - 2011

 

Aquesta es la travessa per excel·lència del Pirineus i consisteix en anar del Mar Cantàbric al Mar Mediterrani seguint els Pirineus. Evidentment es una ruta molt llarga i exigent, que requereix de disposar de molts dies. Podem seguir tres itineraris bàsics, a partir d’aquí podem fer infinitat de variants:

 

Alta Ruta Pirinenca: Itinerari de 43 etapes per muntanya mitjana i alta muntanya que va de Hendai a Portbou. Tendeix a seguir la divisòria d’aigües de la serralada.

Mes informació: Travessia del Pirineu (de l’Atlàntica a la Mediterrània) per Georges Véron, Col·lecció guies del Centre Excursionista de Catalunya. Editorial Montblanc-Martín.

 

Sender GR-10: Recorregut per muntanya mitjana entre Hendaia i Banyuls tendint sempre a passar per la part francesa; segueix camins i pistes existents i totalment senyalitzat, amb finals de etapa normalment còmodes. Te unes 35 etapes i la dificultat es fàcil.

Més informació: Podem trobar moltes guies. El numero 3 especial de la revista “El mundo de los Pirineos” i tenim un bon resum del GR-10 i GR-11 que podem consultar a la web http://www.elmundodelospirineos.com/sumario.cfm?numero=2004

 

Sender GR-11: Recorregut per muntanya alta i mitjana entre el Cabo Higuer (Cantàbric) i el Cap de Creus (Mediterrània). Passa per el vessant Sud del Pirineus. En aquest cas el camí no te una senyalització tant bona i també es més exigent en els recorreguts i comoditats dels finals de etapa. Consta de unes 47 etapes de dificultat mitjana.

Més informació: Es va editar la guia “GR11 - Senda Pirenaica” del Comité Nacional de Senderos de Gran Recorrido de l’editorial Prames, molt detallada però actualment esta esgotada. Podem utilitzar la del numero 3 especial “El mundo de los Pirineos” indicada per al GR-10.

 

El projecte

Fa molt de temps que tenia el projecte de fer la travessa del Pirineu del Cantabric al Mediterrani, però la dificultat de coincidir les vacances amb els companys hem va decidir anar fent any rere any, com fa molta gent, un trosset de travessa fins a tindré-la complerta.

Una altra dificultat era la logística que, o cal tindré algú de suport, o cal carregar amb tot l’equipatge tots els dies. Jo hem vaig decantar per utilitzar els serveis professionals d’una empresa: Atlas Natura d’aquesta manera només calia preocupar-me de disfrutar del paisatge ja que ells s’encarreguen de la resta (transport, acampades, avituallaments, guia, etc..).

Atlas Natura divideix, actualment, la Travessa Integral dels Pirineus en 7 blocs de 6 dies cadascun:

 
Bloc
Lloc d'inici del bloc
Lloc de fi del bloc
Any realització Track GPS
1
Hendaya (Cantàbric) Coll d' Azpegui (Orbaitzeta)
2005
Track
2
Coll d' Azpegui (Orbaitzeta) Torrent de Brousset (Midi d'Ossau)
2006
Track
3
Torrent de Brousset (Midi d'Ossau) Hospital de Parzan (Bielsa)
2007
Track
4
Hospital de Parzan (Bielsa) Plan de Siejen (Arties)
2008
Track
5
Plan de Siejen (Arties) Pla de la Farga (Vall Farrera) 2009
6
Pla de Boet (Vall Farrera) Ull de Ter  Núria (Queralbs)
2010
7
Núria - Ull de Ter (Vall de Camprodon) Llançà (Mediterrani)
2011

 A cada Bloc trobareu un enllaç amb fotos i alguna informació dels blocs que ja he realitzat, els tracks son en format CompeGPS Land.


 

 

 

 

 

 

 

Tornar a inici © Martí Riera Blanc (text i fotos)