counter easy hit

Excursions preparades

Aquesta secció pretén posar al vostre abast excursions ben documentades per que les pogueu disfrutar, amb nanos o sense.

Compartir excursions sempre a tingut el problema de la descripció del itinerari, fins fa pocs anys sempre ha sigut descriptiva i a vegades podia confondre si l'explicació no era rigorosa. D'uns anys ençà, els aparells GPS i navegadors (tipus TomTom o PDA) han entrat amb força en aquest mon i han facilitat molt el seguiment d'una ruta (potser massa i tot).

Hi han moltes webs on es comparteixen les rutes i tracks generats amb aquests aparells i que podem carregar al nostre GPS. La motxilla.net també s'apunta al carro de compatir els tracks, però en lloc de penjar-los directament a la web, he preferit fer-ho en una web dedicada exclusivament a aquest tema, així a més de les meves excursions en podeu trobar d'altres properes i triar la que més us convingui.

WikiLoc
Comunitat d'usuaris que comparteixen rutes i punts d'interès GPS de tot el Món.
Així podeu veure el recorregut a l'ordinador, per fer-nos una millor idea i, amb el programa adecuat, carregar-los al vostre GPS, com també imprimir-lo per dur-lo a la mà, sempre amb l'ajut d'un bon mapa i una brúixola.

Excursions per Collserola

Horta - Turo Magarola - Sant Pere Martir - Pedralbes

Itinerari a peu per la Serra de Collserola, amb magnifiques vistes sobre la ciutat de Barcelona , El Vallés i Montserrat:
Horta (final bus 45) - Pujar per la dreta del Velòdrom d'Horta - Parc- del Laberint - Inici GR6 - Torre d'alta tensió - Pista - Seguir GR6 - Cruïlla GR6 amb GR92, seguir aquest ultim - Turo Magarola - Seguir GR92 - Carretera La Rabassada (Font) - Carretera a Vallvidrera - Vallvidrera - Mirador Espinagosa - Sant Pere Martir - Monestir de Pedralbes - Sarria (<M> L6-FFCC Reina Cristina)

Excursions pel Montseny

Sant Marçal - Les Agudes (pels Castellets) - Turo del Home - Santa Fe del Montseny

Clàssica travessa al Montseny fent 2 dels seus cims emblematics i amb la dificultat de la grimpada a Les Agudes per els Castellets, poc recomanable als que tenen vertigen, encara que hi ha un camí alternatiu mes a la dreta de la grimpada. Molt recomanable a la tardor per gaudir de totes les tonalitats de la fajeda. Portar aigua, nomes s'en troba al final de l'excursió.

35a. Travessa Viladrau - La Garriga

Excursions per Montserrat

Sant Joan - Sant Jeroni - Pla dels Ocells - Monestir

Deixem els vehicles al parking i agafem el funicular de Sant Joan, que ens puja fins al Pla de les Taràntules. Seguim el camí que surt cap la dreta, passant per sota l'escala de l'estació superior del funicular, direcció Sant Jeroni (oest).
El camí durant els primers dos terços esta molt ben senyalitzat i arreglat i es pot considerar una passejada.
Passarem per sota dels Gorros, a la regió de Tebes (o de les Magdalenes): La Gorra Marinera, la Magdalena inferior, l'ullal de la Magdalena, la Magdalena Superior i la Gorra Frígia.
Desprès de la cruïlla amb el Camí Vell de Sant Jeroni, el camí comença a pujar una mica més i al cap de poc arribem a la capella de Sant Jeroni. D'aquí continuem primer per un camí empedrat i desprès per uns centenars de graons fins al cim de Sant Jeroni a 1.224 m d'alçada. Al mirador del cim podem contemplar el Pirineu i tota la zona oest de la Serralada: Montgros, Ecos, Frares i Agulles.
Per tornar l'Abadia de Montserrat, seguirem el mateix camí fins la cruïlla per agafar el Camí Vell de Sant Jeroni, que baixa per dins el torrent de la Vall de Santa Maria (o Vallmala). El torrent ens porta per raconades ben fredes, on encara aguanta la gebrada de la nit i per boscos d'alzines i boix ben ufanosos. Arribem al Pla dels Ocells, aquí el camí travessa el torrent i continua al peu de la Panxa del Bisbe, pujant una mica i on comencen unes llargues escalinates que ens duran fins al monestir de Montserrat, passant per l'estret Pas dels Francesos.

Volta als Frares Encantats

Excursió curta per la regió d'Agulles de Montserrat, que es pot fer amb nanos; compte amb algun tros si teniu vertigen. També podrem observar la exuberant vegetació autòctona i les rastres que deixen els porcs senglars.
Itinerari:
Començarem a Can Massana seguint el GR7-2 direcció Montserrat (est), un cop passat el Coll de Guirlo ens desviem a la dreta per pujar el pas de La Portella, seguir el corriol fins el refugi Vicenç Barbé. D'aquí continuem, pel mateix corriol, vers l'oest bastant planer, travessarem el torrent del Lloro i el Pas del Príncep, seguidament arribarem a la Font de l'Esllavissada que esta dins d'una bauma. Continuem fins arribar a Coll de Porc. Allí agafarem el corriol que baixa cap a la paret nord dels Frares Encantats
amb una vista vertiginosa. Al cap de poc trobarem la font del Coll de Porc. El camí segueix, estret i penjat durant un centenars de metres, el peu de la muralla de conglomerat de roca que formen el Frares Encantats. Un cop ens creuem el corriol que baixa del coll d'Agulles, el seguirem cap avall, en un ràpid descens, fins a trobar de nou el GR7-2. Seguirem el camí en direcció Can Massana (oest) on arribarem desprès de passar per sota de La Roca Foradada.

Santa Cecilia - Cami de l'Arrel - Monestir de Montserrat

Senzill recorregut per la base de les parets Est de Montserrat: Serrat del Moro, Paret de l'Aeri, Paret de Diables, Cavall Bernat i Tebes, amb unes vistes impressionants. Des de Sant Benet baixarem, per les escales i el Pas dels Francesos, fins al Monestir de Montserrat.

Excursions pel Pirineu Oriental

Santuari de Núria - NouFonts (per la Coma de Noufonts)

Clàssica pujada al Noufonts per la Coma de Noufonts, puja suau fins sota el Coll de Noufont, on pujarem en diagonal de dreta a esquerra per la tartera.

Santuari de Núria - Puigmal

Forta pujada, poc freqüentada, al Puigmal, per la Serra de l'Embut.

Cim del Costabona

Excursió circular amb pujada al Costabona, per la Serra de la Balmeta i baixada directe per el refugi. Al Coll de Pal travessarem el meridià de Greenwich, on hi ha un monument commemoratiu. Magnifiques vistes sobre el Pirineu més Oriental.

Tornar a inici© Martí Riera Blanc (text i fotos)